top of page

Uklizeno 4644 kg odpadu

Náš spolek zorganizoval akci Ukliďme Tachov, kterou se připojil k iniciativě Ukliďme Česko. Během víkendu 27. a 28. 3. 2021 jsme v našem městě, díky dobrovolníkům, uklidili čtyři lokality: vycházkovou trasu na Vilémov a na Svatou, okolí hřbitova a lesík směrem na Dlouhý Újezd. Celkem se nám podařilo uklidit neuvěřitelných 4 644 kg odpadu!


1. Hřbitov = 37 kg

Celkový počet dobrovolníků 14, z toho dětí 7.

Podařilo se nám uklidit celou oblast okolo hřbitova a částečně i za hřištěm. Účast nebyla tak velká jako na jiných místech. Úklid proběhl přibližně na ploše 62922m2 (6.3 ha).



2. Svatá = 52 kg

Celkový počet dobrovolníků 15, z toho dětí 5.

Podařilo se nám uklidit celou trasu na Svatou. Úklid proběhl přibližně na ploše 354545m2 (35.5 ha).




3. Vilémov = 666 kg

48 pneumatik = 199 kg

odpad = 467 kg

Celkový počet dobrovolníků 18, z toho dětí 5.

Uklidili jsme mnoho nového odpadu podél cesty, ale podařilo se zlikvidovat i starou skládku. Úklid proběhl přibližně na ploše 15 689m2 (1.6 ha).




4. Lesík = 3 889 kg

71 pneumatik = 2 494 kg

odpad = 1 395 kg

Celkový počet dobrovolníků 52, z toho dětí 17.

Tato akce má neuvěřitelný výsledek 3 889 kg odpadu! Zlikvidovali jsme letité skládky a hlavně hory pneumatik. To vše by nebylo možné bez obrovského nasazení zúčastněných a těžké techniky. Úklid proběhl přibližně na ploše 123 042 m2 (12.3 ha).




Tímto bychom chtěly převelice PODĚKOVAT lidem, bez kterých by se akce nemohla vůbec uskutečnit. Děkujeme za pomoc s organizací, realizací, materiální podporou a mediálními výstupy Trash Hero Tachov. Děkujeme za pomoc s realizací a domluvení těžké techniky - Přemysl Čečka, Josef Coufal - traktor, Jakub Fišpera - čtyřkolka, Pavel Touš – čtyřkolka, Denis Chejnovský a spol. Děkujeme za rukavice: Tereza Líbenková, Helena Jelínková, Michaela Fialková a manželé Doležalovi. Děkujeme za pomoc s propagací Petře Tikalové z TV Tachov + Tachovské listy, DDM Tachov - Mraveniště a všem, kteří sdíleli naší událost. Děkujeme Městu Tachov a firmě FCC Environment za svoz odpadu. Obrovský dík patří všem dobrovolníkům, kteří uklidili neuvěřitelné množství odpadu. V neposlední řadě děkujeme našim rodinám za pomoc a podporu.


Úklidy proběhly „bezkontaktně“ a v rámci povolených území. Spolek SmeTu z.s. jako místní organizátor zřídil místa, kde si jednotliví dobrovolníci vyzvedávali rukavice a pytle na odpad, tzv. "Pytlomaty". Ty byly doplněné o bezpečnostní informace a jednoduchou mapku s vyznačením lokalit nejvyšší potřeby úklidu a zároveň místa, kde lze sesbíraný odpad zanechat. Při dodržení vládních opatření se jednalo o individuální či rodinné akce ve vymezeném prostoru.

Pokud jste tyto úklidy nestihli, lze uklízet vcelku kdykoliv během jarních měsíců. Stačí si na vycházku do probouzející-se přírody vzít rukavice a tašku na odpadky a občas procvičit ztuhlá záda shýbnutím-se pro odpadek. Těch je nyní bohužel v našem okolí více, než kdy dříve.



Více na našem facebooku:

@tachovskyspolekSmeTu



47 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

SmeTu pro rodinu - festival pro celou rodinu!!!

25.5.2024 od 14,00 do 23,00 v zahradě Muzea Českého lesa v Tachově Jako každý rok, je na co se těšit - koncerty, divadlo, tvořivé dílny, stánky, občerstvení a další doprovodný program... Sledujte nás

bottom of page