top of page

PO STOPÁCH ZAJÍČKA CECILA aneb jak připravit Velikonoční hru pro děti?

Aktualizováno: 3. 5. 2021

O Velikonocích si návštěvníci Tachovské knížecí aleje na minerálku mohli zahrát naší tématickou Venkovní hru. Děkujeme za kladné ohlasy, kterých bylo nespočet. Velice nás těší, jak velkou návštěvnost hra měla. V notýsku umístěném v truhle s pokladem jsme napočítali přes 130 milých příspěvků rodinných skupin. Jsme moc rádi, že jste si hru užili.

Bohužel jsme akci museli ukončit o den dříve kvůli poničení rekvizit. Ačkoliv jsme trasu každý den kontrolovali, upravovali a poklad doplňovali, někteří návštěvníci bohužel v truhle nic nenašli, což nás opravdu velmi mrzí. Přesto tuto akci hodnotíme jako úspěšnou a moc se těšíme na další aktivity, které pro Vás už chystáme.

SmeTu pro Vás!


Základ naší hry vám teď přiblížíme pro inspiraci:


Hra je určena především pro předškoláky a menší školáčky. Věříme, že si ji užijí a spolu s kamarády nebo rodiči se třeba i něco nového dozvědí.


LEGENDA: Zajíček Cecil se svým kamarádem beránkem Čendou se sešli, aby spolu tyto svátky jara oslavili. Pletou spolu pomlázku, pečou mazance a samozřejmě i malují vajíčka. Vloni se také vsadili, kdo se naučí hezčí velikonoční koledu a komu dříve vyroste osení.

Chcete se k nim přidat a dozvědět se o velikonočních zvycích a tradicích něco víc? Procvičit nejen hlavičky, ale i ruce a nohy? Vyrazte s námi na cestu s 10 úkoly, a kdo bude šikovný, odměna ho nemine!




JAK HRÁT: Po cestě najdete 10 stanovišť. Na každém stanovišti se seznámíte s vybraným velikonočním zvykem či tradicí a také je tam pro vás připravený úkol.

Pokud správně splníte úkol, či odpovíte na otázku, získáte písmenko do výsledné tajenky. Doporučujeme mít sebou papír a tužku, abyste si mohli zapisovat tajenku, ale nutné to samozřejmě není. Písmenka jsou na přeskáčku, takže na konci cesty budete mít 10 písmenek, ze kterých složíte tajenku. Na základě tajenky poté zjistíte číselný kód, který vám otevře truhlu s pokladem. Na konci cesty musíte najít schovanou truhlu, která je zamčená zámkem na třímístný číselný kód, ten zadáte a můžete si vzít sladkou odměnu.


Pokud byste měli zájem o celou vypracovanou hru, kontaktujte nás emailem nebo telefonicky. Za příspěvek na náš transparentní účet v minimální hodnotě 55 Kč či vyšší, vám hru poskytneme. Zašleme vám elektronicky podrobně zpracované úkoly i informativní listy ke hře, zkrátka vše, co budete k realizaci hry potřebovat. To vše ve formátovatelném obsahu, abyste si text nebo obrázky mohli přizpůsobit. Věříme, že se vám hra bude líbit.


386 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

SmeTu pro rodinu - festival pro celou rodinu!!!

25.5.2024 od 14,00 do 23,00 v zahradě Muzea Českého lesa v Tachově Jako každý rok, je na co se těšit - koncerty, divadlo, tvořivé dílny, stánky, občerstvení a další doprovodný program... Sledujte nás

bottom of page