top of page

Bosochodník Máca

Aktualizováno: 29. 9. 2021


Máme za sebou odvážný počin, pustili jsme se do budování bosochodníku a myslíme, že výsledek je opravdu povedený! Dne 25.9. tak vznikl v Tachově na Minerálce první bosochodník. Po prvotním nápadu něco takového realizovat, bylo potřeba, aby rada Města výstavbu schválila. Přihlásili jsme se do programu České spořitelny ve spolupráci s Nadací Via, kde jsme se dostali s naším projektem do finále. Následně nás svými hlasy podpořili naši fanoušci a občané Tachovska a nám tak byla schválena nejvyšší možná částka 10 000 Kč. Naprosto úžasná podpora občanů, které si vážíme! V prvním kroku jsme vybrané místo na Minerálce u pramene nechali vybagrovat a z části zasypat stěrkem. Následovalo betonováni kulatin v jednom z polí. Následující den proběhla realizace samotného bosochodníku, s kterou nám pomáhali naši muži. Za dopoledne bylo hotovo a výsledek stojí opravdu za to! Čeká na vás krásný dřevěný chodníček dlouhý 12 m. Vyzkoušíte jaké to je projít se bosou nohou po písku, kůře, jehličí, oblázcích, apod.

A k čemu že vám to vlastně bude? Při bosé chůzi se zlepšuje tělesná i duševní kondice, rovnováha, imunita. Nohy se lépe prokrvují a zahřívají, můžete se zbavit bolesti kloubů. Chůze naboso je zdravá, povzbuzuje látkovou výměnu, oběhovou soustavu, jistě tak budete odcházet s dobrou náladou. No nezní to lákavě?









68 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

SmeTu pro rodinu - festival pro celou rodinu!!!

25.5.2024 od 14,00 do 23,00 v zahradě Muzea Českého lesa v Tachově Jako každý rok, je na co se těšit - koncerty, divadlo, tvořivé dílny, stánky, občerstvení a další doprovodný program... Sledujte nás

bottom of page